"Kerstconcert op zondag 9 december 2018"Publikatiedatum: 05-02-2019


Het Mannenkoor Uffelte heeft op zondag 9 december 2018 een kerstconcert in hervormde kerk te Uffelte gegeven.

Mannenkoor Uffelte kijkt terug op een zeer geslaagd kerstconcert. Het kerkje in Uffelte was zondag tot de laatste plaats bezet.
Het koor had een mooi repertoire samengesteld, variërend van ‘echte’ kerstliedjes tot liedjes die goed passen bij deze tijd van het jaar.

Er werd gezongen in zowel het Nederlands en het Engels als ook uiteraard in het Drents. Deze taal past bijzonder goed bij het koor. Dat laatste maakte het optreden ook gelijk een uniek kerstoptreden.

Meezingen

Bij veel liedjes werd er uit volle borst meegezongen door het publiek. Zoals bij de liedjes ‘Midden in de winternacht’, ‘Er is een kindeke geboren op aard’, ‘Komt allen tezamen’ en ‘Jingle bells’. De uitgedeelde teksten hielpen hier natuurlijk bij, maar van de liedjes, waarbij meegezongen werd is de tekst bij velen bekend, of nog wel bekend.

Uit de reacties achteraf bleek dat velen de teksten (nog) wel kennen vanuit kerst-kerkdiensten of zondagschool in het verleden. Al met al een zeer geslaagd concert en een hele gezellige middag. Een concert, voor herhaling vatbaar, zo vond het publiek, als ook het koor.